2011. október 6., csütörtök

Állatkert, változások

Szeptemberben pótoltuk a beígért állatkerti látogatást. Csak Abonyba mentünk, mert közel van, nem olyan nagy, így nem unták meg a gyerekek, mire a végére értünk.Először körbesétáltunk, végignéztük az összes állatot, simogattak őzikét, kecskét. Lacika nagyon élvezte, neki még ez volt az első állatkerti kirándulása. Sorolta minden állatnak a nevét. A legérdekesebb állatok, az oroszlánok, ekkor még szunyókáltak, így nem sokat láttak belőlük.Emma kedvence, Buborék a víziló, el volt merülve a medencéjében, így nem tudta megnézni mennyit nőtt, mióta nem látta.Utána leültünk nassolni, inni, aztán mentünk a játszótérre.Miután kijátszották magukat visszatértünk az oroszlánokhoz, ugyanis időközben felébredtek. Egyet sikerült is jó közelről megtekinteni.És Buborék is előjött a vízből, így Emmának is meg lett az öröme, szemügyre vehette mekkora lett. (Szerintem nem nőtt valami sokat, de elvileg 30 évig növekednek:))Lacikának egyébként a tengerimalacok lettek a kedvencei, alig lehetett tőlük eltéríteni, amikor indultunk haza. Egyéb:
Emma ovija katolikus lett. Átvette az egyház, mert az önkormányzat nem tudta, meg nem is akarta tovább fenntartani. Azt mondták, mivel Emma már odajárt, rá nem erőltetik a vallást. De már pár nap után azzal jött haza, hogy ebéd előtt hogy kell tartani a kezét, és milyen verset (imát) kell mondani. Az apja ennek nem nagyon örül. Engem meg a szülőin idegesítettek fel, mert már az iskoláról dumáltak egy óra hosszát, hogy mennyire jó a katolikus általános. Nekünk még a suli választás odébb van, úgyhogy nem nagyon voltam rá vevő.
Lacika családi napközijét is bezárták. Szintén az önkormányzat finanszírozási gondok miatt. Így a nagy bölcsi vette át. A héten szoktattam. Nem sokáig, mert kedden vittem először 2 óra hosszára, és le sem szart (magyarul). Sőt amikor jöttünk haza, akkora hisztit levágott, hogy még a bölcsi igazgató is kijött, és megkérdezte tőle mi a baj. Ő meg ordította, hogy nem akarok hazamenni. Meg is járta, mert másnap már vihettem reggeli előtt, és mondtálk hogy ott is aludhat. Szépen el is volt. Ma viszont, a harmadik napján már sírva váltunk el. Most esett le neki, hogy most már ide fog járni.
Egyébként pont most kezdett el leszokni a pelusról. Kakilni szinte már csak a WC-be szokott, és pisilni is mindig belepisil, ha ráültetem, de magától még, ha pisilnie kell nem mindig szól. Remélem a bölcsiváltás miatt nem esik majd vissza.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Nálunk is épp így zajlott Marcival az ovikezdés. :-) Amíg új a dolog jó, amint elmúlik az újdonság varázsa, jön a sírás, meg a nyafi reggelenként. :-)
Marha jó a helyzet - ezek szerint-, nálatok is. Az viszi az ovit, akinek több pénze van? :-(