2010. december 30., csütörtök

Ajándék vásárlás, káosz, oltás (12.13-19)

"Kedden anyáék megkezdték a karácsonyi ajándék vásárlást. Sok mindent sikerült megvenniük, de azért nem végeztek. Lacika Erzsi maminál volt egész nap. Mikor hazajött elkezdett hisztizni. Lefeküdt a földre, mikor anyát meglátta, és be sem akart jönni. Több mint fél óra hosszát ordított, és közben kiabált valami érthetetlen nyelven, mintha panaszkodna, hogy miért nem volt vele napközben. Mi apával meg is untuk, és kimentünk a garázsba. Anyának csak nagy nehezen sikerült megnyugtatnia. Másnap egész nap puszilgatta, ölelgette anyát, és bújt hozzá.
A csütörtöki napunk nagyon "jól" kezdődött. Lacika eltörte a fürdőszobában a poharat, amiben a fogkeféket tartjuk. Fogat akart mosni, de nem érte el a fogkefét, és amíg anya engem öltöztetett, addig piszkálta alulról a poharat, amíg ki nem esett a tartóból. Aztán mikor én mosakodtam, Lacika is odajött, és csurom víz lett. Át kellett öltöztetni. Mindezek után sikerült elindulnunk az oviba. Anyának kedve sem volt hazajönni, a nagy rumliba, így még kimentek a céghez Lacikával. Délután Lacika megint Erzsi mamihoz ment, de csak két óra hosszára. Anya jött hozzám az oviba, mert kézműves foglalkozás volt. Csináltunk karácsonyi kopogtatót az ajtóra, és sütöttünk mézeskalácsot. A kalácsot már nem nagyon tudtuk kidekorálni cukormázzal, mert annyira fincsi volt, hogy a többségét inkább megettük.
Pénteken apa megkezdte a szabadságát. Apa engem elvitt oviba, Lacikát meg anya oltásra. Először megmérték Lacikát. Mikor meglátta, hogy anya viszi be a szobába, ahol mérik, már el is kezdett ordítani. Végig bőgte az egészet. 12,5 kg, és 88 cm. Aztán lenyugodott, de akkor még nem tudta, hogy más is vár rá. Várakozás után bejutottak a doktornőhöz, aki először meghallgatta, mert ügye előző héten beteg volt. Most rendben talált mindent. Megnézte a golyóit, és a fütykösét is, az is OK. Jöhetett az oltás. Lacika addig üvöltött, amíg beleszúrták a tűt. Aztán abbahagyta. Más akkor kezd el sírni, ő akkor fejezte be. Aztán hazajöttek, és anyát már a legkedvesebb karácsonyi ajándék fogadta. Erzsi mamiéktól mosogatógépet kaptak, és mire hazaért, már be is volt szerelve. Nagyon örült neki.
Anya vasárnap folytatta a karácsonyi ajándék vásárlást, apa meg a karácsonyfa beszerző útra ment, ami össze van kötve némi kocsmázással. Mi így Erzsi maminál voltunk."-Emma

Nincsenek megjegyzések: