2010. augusztus 15., vasárnap

Nyaralás anya szemmel (08.09-14)

"Eltelt! A kezdet elég nehézkes volt, de minden jó, ha a vége jó, és összességében jól telt ez a pár nap. Az odaút elég szörnyűre sikerült. Emma végig hányta az utat. Eddig anyámékkal autózott Pestre több alkalommal, és sose volt vele ilyen gond. Most meg már Ceglédnél elkezdte, hogy hánynia kell, de akkor még nem jött belőle semmi. Aztán rá öt percre ez egész reggelit kidobta. Utána az M0-ás autópályán jött rá, ahol persze nem tudtunk megállni. Szerencsére akkor már csak tea jött belőle, a pólója lett olyan, amit a következő megállási lehetőségnél lecseréltünk róla. Itt éppen két hányás között egy pihenőhelyen Emma éledezik, Lacika meg tízóraizik. A következő útszakaszon már zacskóval a kezemben ültem, és amikor hányt, akkor hátrafordultam, és tartottam a szájához. Lacika egész úton nem aludt, talán csak 10 percet, de akkor is épp rájött Emmára a hányás, az apja lehúzta az ablakot, és már fel is ébredt. Ő is átvette az ideges hangulatot, és egész úton nyűglődött, nyöszögött, állandóan eldobta a cumiját, semmi se volt neki jó. Miután lejöttünk az autópályáról, Emmának megengedtük, hogy kiszálljon az autósüléséből. Onnantól semmi baj nem volt vele, folyamatosan dumált, és szórakoztatta Lacikát. Sikerült! Odaértünk! Nem hittem volna! (Visszafele már nem volt gond, mert egy fél daedalont beadtunk Emmának, és nem lett rosszul, sőt aludtak is egy órát az úton.)
Aztán elfoglaltuk a szobát, ami elsőre nem igazán nyerte el a tetszésemet. Családi szoba volt, ami azt foglalta magában, hogy két kis szoba, közös ajtóval. Szóval kicsit szűkös volt, a falon még az előző vendégek által lecsapkodott szúnyogok nyomai voltak, és esténként a pókok is előbújtak, amitől a legjobban írtózok. De ezenkívül tiszta volt minden, az ágynemű, a fürdőszoba...
A kaja jó volt, a reggeli és a vacsora bőséges, sokféle választékkal. Az ebéd csak egyfajta volt, és nem mindig a legjobb. Első nap például borsófőzelék főtt tojással. Hát, mi nem ettünk, de a gyerekek úgy ették, mintha ilyen finomat még sose ettek volna. Még Emma is aránylag jól evett, magához képest. Inni korlátlan mennyiségben azt ittunk, amit akartunk, és délután négykor még sütit vagy fagyit is kaptunk, amelyiket kértük.
A Hotel szép helyen volt, közvetlen a Balcsi parton. Volt két medence is, egy 50 cm-es gyerekeknek, és egy nagyobb 150 cm-es. Volt két játszótér is, egy a medencéknél, egy közvetlen a Hotel bejárata mellett. Sok gyerekes család volt, úgyhogy a gyerekek sok barátot szereztek maguknak, jókat játszottak együtt.
A szállás árában benne volt 3 program is, egy vár és egy múzeum látogatás, valamint egy hajókirándulás. És Balatonmáriafürdő, mint helység is nagyon szimpi volt, jókat sétáltunk. Szóval jól sikerült a nyaralás, de a többiről majd képekkel együtt beszámolnak a gyerekek!"-Anya

2 megjegyzés:

Rebeka és Annabella írta...

Nem lehetett egyszerű az odaút, de a lényeg, hogy összeségében jól éreztétek magatokat.
Várjuk a fényképeket is!!!

Kati írta...

Anya, te nem etted a főzeléket??? Ejnye-bejnye! :-P
Amint írod azonban, nem is volt szükség példamutatásra a Cseppeknek!:-)))
Sajnáljuk az "odaúti" viszontagságokat...
Mennyi ideig utaztatok?
Várjuk a képeket... :-)