2010. október 28., csütörtök

Hűtőben, csavargás, nátha...(10.22-27)

"Péntek délután apának dolga akadt Győri Miki garázsánál. Mi itthon unatkoztunk, és elkezdtünk Lacikával rajzolni, és vagdosni.Aztán anya kitalálta, hogy menjünk el a Patikába, mert megint elkezdett köhögni. Utána a Patika melletti parkban játszottunk Lacikával, közben találkoztunk Grétával és Lottival is. Mikor ők hazaindultak, mi sétáltunk még egyet. Kirakatot néztünk, bementünk a Fornettisbe, aztán hazajöttünk. Lacika megtanulta kinyitni a hűtőt, azóta ki sem akar belőle jönni, állandóan kutat valamit. A rudi és a Kinder tejszelet a nyerő általában.
Szombaton délelőtt végre kb. fél év után megérkezett az asztalosunk, és feltette Lacika szobájába a függönykarnist. Hozta a kislányát is, és kirakóztunk, már amennyire tudtunk Lacikától.Aztán Lacika elaludt, mi meg lejöttünk. Mesét néztünk, bújócskáztunk. Délután elmentünk Elekes mamáékhoz, elvittük a halászlét, amit apa főzött délelőtt. Épp vendégek voltak náluk. Egy kicsit maradtunk, hogy meg tudjanak bennünket szemléni, aztán mentünk tovább Erzsi mamiékhoz. Ahhoz képest, hogy csak a halászlét akartuk elvinni, 15 perc alatt meg akartuk járni, fürdésre értünk haza.
Vasárnap egész nap Elekes mamáéknál voltunk. Elmentünk a temetőbe, ükmamához, és meglátogattuk a dédimamákat is. Anyáék meg végre megvették a csizmáinkat, és kicserélték Lacika kabátját két nadrágra. Vásárlás letudva!
Hétfőre beteg lettem. Szerencsére nem komoly, de oviba nem mehettem. Reggel felkeltünk, felöltöztünk, és már majdnem indultunk az oviba, amikor anya észrevette, hogy könnyes a szemem, és tele van az orrom. Meg is kérdezte, hogy jól érzem-e magam, én meg mondtam, hogy igen. Csak furcsállott, és közölte nem megyek oviba, itthon maradok megfigyelésre. És eljött annak az ideje, hogy azért kezdtem el hisztizni, hogy "menni akarok az oviba"! Új csizmában, új nadrágban voltam, meg akartam mutatni a többieknek! Hiába, mert anya hívta az ovónénit, hogy nem megyek. És hívtuk apát, hogy irány a doki. A doktornénink nem rendelt, a másiknál meg ezren voltak. Így felmentünk a bőrgyógyászhoz, mert nekem megint előjött a lábamon az ekcéma, Lacikának meg a megfázása óta az arca volt piros és száraz. Mikor megkérdezte a doktornő, hogy mi a bajom, azt feleltem, hogy "Elekes mama megfáztatott!" Jót nevettek rajtam! Aztán megnézte a lábam, Lacika arcát, és mindkettőnknek írt fel krémet.
Kedden délután elmentünk a helyettes dokihoz is. Megállapította, hogy a torkom nem piros, így nem kell antibiotikum, Cataflam és Fenistil cseppet kell szednem, az orromba meg Tobrexet kell cseppenteni. Szóltunk az oviba, hogy a héten nem megyünk, és kiderült, hogy a jövőhéten őszi szünet lesz, úgyhogy akkor sem.
Szerdán Szuper járt nálunk. Apa kapott tőle 4 zsák napraforgó magot a tyúkoknak, és benézett hozzánk is, hülyéskedett nekünk, mi meg röhögtünk hangosan!"-Emike

2 megjegyzés:

Bianka és Karina írta...

Szóval te is kipihened az ovi fáradalmait..))
Örülök,hogy ez a betegség csak kicsit kapott el téged..))
Biztosan nagyon szépek az új ruháid,tetszeni fog a kisbarátaidnak is biztosan.:))
Pusza!

Kati írta...

A mi Emmánk is hasonlóan járt... Nem a betegség terén, szerencsére, csak kapott egy hosszabb pihenőt... önhibáján kívül. :-) Nem nagyon ellenkezett, hogy itthon kell maradnia... Te viszont nagyon szerethetsz az oviban... :-)
Ti is ekcémásak vagytok? Nálunk fordított a felállás; Emmi száraz foltos, és Marci keze ekcémás.:-S
Lacika, nem semmi! Kiszolgálja magát a hűtőből? Ez igen! :-)