2010. március 4., csütörtök

8 hónapos

"8 hónapos lettem, igaz február 29-e nem volt, de azért valamikor csak betöltöttem. Most pedig a szokásos havi összefoglaló következik.
Ülni tudok stabilan. Ha megunom, akkor előre dőlök, de már tudatosan, nem fejre, vagy orra esem, hanem szépen a kezemmel megtámasztom magam. Oda-vissza gurulok, kúszok. Mindenhova eljutok. Ha anyáék nem zárják kilincsre az ajtót, akkor kinyitom, és anyáék szobájából átkúszok Emike szobájába. Négykézlábra állok, és hintázok előre-hátra. Magamtól még nem ülök fel, és nem is állok fel, de ha anya az ágy széléhez állít, akkor tudok magamtól is állni, illetve ha fogja a két kezem, akkor is. Legújabb elfoglaltságom a kompozás. Így a lakás bármelyik részét meg tudom közelíteni. Le tudok pakolni mindent amit elérek, ennek anyáék különösen örülnek. Tudok Emmával kergetőzni. Ő megy a motorjával, én meg utána a komppal.
A hangom az egyre erőteljesebb. Ha valami nem tetszik, akkor hangosan kiabálok. Ha kaját akarok, akkor mint a kis kutya morgok, valami "HAMM"-hoz hasonlót ismételgetek. Emmával imádok kukucskálósat játszani. Letakarja a fejem pelussal, vagy törölközővel, én meg lehúzom róla, és hangosan nevetek. A szótáram lassan bővül, az "EJ" és "EH" mellé a "KAK", "HAK" és "EMA" hangokat próbálgatom egyenlőre.
Próbálkozom a tapsolással is, ha sikerül úgy összecsapni a kezem, hogy hangot is kiad, akkor nagyon örülök neki. Vagy két játékot ütögetek egymáshoz, az is jó muri.
A napi 3-4 etetés helyett, én hatszor eszem, vagy többször, ha azt is beleszámítjuk, hogy ha anyáék esznek, akkor én is kérek belőle. Így még mindig nem múlt el a bukás, bár már azért mérséklődött egy kicsit. A cumisüveget magam is tudom fogni, egyedül iszok belőle, és ha elég volt, akkor jól eldobom.
Az éjszakákat még mindig átalszom, de nappal csak 2-3 órát alszom.
Fogacskám még mindig nincs egy darab sem."-Lacika

2 megjegyzés:

Kati írta...

:-) Nálunk is kimaradt a hóforduló. Csak a 17.!

A "fütyis" kérdésetekre a válaszunk az lenne, hogy nálunk apa kezdte Marcinak "igazgatni" először, de még egész pici korában, és nem is minden fürdésnél. Aztán anya minden fürdésnél felhúzta, megmosta, amennyire a bőr engedte. A dokibácsi meg minden tanácsadáson megvizsgálja, és azt mondja, már csak egy pici tart, tehát, szépen feljött.

Kati írta...

Ja, a lényeg (tiszta hülye vagy, anyu!): nagyon boldog - kimaradt - hófordulót kívánunk az ügyes nagylegénynek! :-)